Salads à lá Sisters 1

When you go up the Rua da Madalena coming from the river, you find a tiny shop full of packages that make you crave and delicious aromas. At Sister's Gourmet you can find a huge variety of wine, spices, seasonings, pastes, cookies and even canned fish. I wasn’t necessarily looking for particular ingredients for my recipes, but I could not stay indifferent to the huge variety of cans I found. Sardines in oregano, sardine’s eggs in olive oil, tuna in tomato sauce, cod in olive oil and garlic, mussels, octopus in olive oil, oh well! I ended up bringing a can of each and the challenge was up. I my case, having to lunch everyday at work its imperative to find quick, versatile solutions that maintain the quality of the dishes. So I thought of making a series of canned based salads.

Create good salads for summer, that are fresh and have low calories, it’s not easy, but preserved fish help immensely. It was just a matter of being creative and combine some unlikely flavors. For me it worked well! Therefore I leave you here the first of a series of various salads à lá Sister's. Yes, because the merit is also from the preserves of Sister's Gourmet!

Sardines with oregano and noodles salad
For 1
Approximate nutritional value per person: 467Kcal | 16.2g Carbohidrates | 62.9g Fat | 29.4g Protein

1 can of sardines in olive oil and oregano
50g of rice noodles
2 tablespoons of peas
1 small onion
2 garlic cloves
50ml of coconut milk
1/2 courgette
salt
pepper
olive oil

In a pan with boiling watter cook the peas for 10 minutes. Remove the peas and add the noodles. Cook for more 3 minutes or as recommended in the package.
Cook the onion finely shopped with a drizzle of olive oil frying pan, at high heat. Add the coconut milk and season with salt and pepper. Let it cook for a bit until the milk has reduced and add the peas and the noodles. Toss everything together and add the sardines slightly pulled. Toss and remove from the heat.
Peal the courgette and cut it into thoothpicks. Mix them in the noodle salad and serve right away.

Enjoy!

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Português

Quando começamos a subir a Rua da Madalena vindos do rio, deparamo-nos com uma pequenina loja cheia de embalagens que apetecem e aromas deliciosos. Na Sister's Gourmet encontramos desde vinhos, especiarias, temperos, pastas, bolachas e até conservas. Não é que andasse especificamente à procura de ingredientes para as minhas receitas, no entanto não consegui ficar indiferente à enorme variedade de conservas que encontrei. Sardinhas em orégãos, ovas de sardinha em azeite, atum em tomate, bacalhau em azeite e alho, mexilhões, polvo em azeite, enfim, uma perdição. Acabei por trazer uma lata de cada e o desafio ficou montado. Para mim que almoço sempre fora de casa era imperativo encontrar uma solução rápida, versátil e que mantivesse a qualidade dos pratos. Por isso lembrei-me de fazer uma série de saladas à base de conservas. 

Criar saladas boas para o verão, quer sejam frescas e pouco calóricas, nem sempre é fácil, mas as conservas ajudam imenso. Foi só uma questão de puxar pela criatividade e combinar alguns sabores mais improváveis. Para mim resultou muito bem, por isso deixo-vos aqui a primeira de uma série de várias saladas à lá Sister's. Sim, porque o mérito também é das conservas da Sister's Gourmet!

Salada de Noodles com sardinhas em orégãos
Para 1
Valor nutricional aproximado por pessoa: 467Kcal | 16.2g HC | 62.9g Lipidos | 29.4g Proteínas

1 lata de sardinhas em azeite e orégãos
50g de noodles de arroz
2 colheres de sopa de ervilhas
1 cebola pequena
2 dentes de alho
50ml de leite de coco
½ curgete
Sal
Pimenta
Azeite


Num tacho com água fervente coza as ervilhas durante 10 minutos. Retire as ervilhas do tacho e junte os noodles. Cozinhe durante 3 minutos ou conforme as instruções da marca.
Coloque a cebola e o alho picadinhos numa frigideira com um fio de azeite e aloure em lume alto. Junte depois o leite de coco e tempere com sal e pimenta. Deixe reduzir um pouco e junte as ervilhas e os noodles. Envolva tudo e, por fim, junte a sardinha desfiada. Misture e retire do lume.

Descasque a curgete e corte-a em palitos fininhos. Envolva-a na salada e sirva de imediato.

Desfrute!


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