Chicken breast with sauted buckwheat and spinach

After that amazing granola from Sementina, I just had to try other ways to cook buckwheat. I've decided to combine it with spinach, garlic and olive oil, to give that creamy and flavourful taste. The result was absolutely delicious. And so light!! I've loved it. You must try this.

Chicken breast with sauted buckwheat and spinacha
Makes 4
Nutritional information for portion: 514Kcal - 51.2g of CH - 15g of Fat -47.8g of Protein

Ingredients
280g of buckwheat
300g of spinach
4 chicken breasts
3 cloves of garlic
Salt
Pepper
Olive Oil 

Method


In a pan with boiling water and salt cook the buckewheat for 10 minutes. Drain and reserve.

Put the chicken breast in a hot grilling pan, season with salt and pepper cook for 5 to 7 minutes each side.

Meanwhile, in a pan put a drizzle of olive oil and the chopped garlic. Add the spinach and stir until they reduce their size. Add the buckwheat, evolve everything together and serve with the chicken. 

Enjoy!

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Depois daquela granola óptima da Sementina, decidi que tinha que experimentar outras formas de cozinhar trigo sarraceno. Lembrei-me de lhe juntar espinafres, alho e azeite para lhe dar aquela textura cremosa e cheia de sabor (tão português). O resultado foi absolutamente delicioso! E light!! Têm mesmo que experimentar.

Peito de frango com Trigo Sarraceno e espinafres salteados
Para 4 porções
Informação Nutricional por porção: 514Kcal - 51.2g de HC - 15g de Lipidos - 47.8g de Proteina

Ingredientes
280g de trigo sarraceno
300g de espinafres
4 peitos de frango
3 dentes de alho
Sal
Pimenta
Azeite

Preparação
Num tacho com água fervente e sal coloque o trigo sarraceno e cozinhe durante 10 minutos. Escorra e reserve.

Numa grelha bem quente coloque o peito de frango. Tempere com sal e pimenta e grelhe 5 a 7 minutos de cada lado.

Entretanto, numa frigideira anti aderente coloque um fio de azeite e os alhos picados. Junte os espinafres e aloure até que reduzam o tamanho. Por fim, junte o trigo sarraceno e envolva tudo. Sirva o frango com o salteado de trigo sarraceno bem quente.

Desfrute!

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