Salads à lá Sisters 4

Here is another salad with Sister's Gourmet sardines. This one is a bit different, but I really love it. Roasted butternut squach is one of my favourite ingredients to add to salads. It gives you a creamy, sweet texture and you can combine it with almost everything. You've got to try it!

Roasted butternut squach
For 1
Approximate nutritional value per person: 323Kcal | 7.4g of Carbohidrates | 22.7g of Fat | 29.6g of Protein
1 can of sardines "à kika verde"
2 cloves of garlic
1/2 small onion
1/2 green onion
200g of butternut squach
1 handfull of lettuce
Parsley
1 tsp of mustard
Balsamic Vinegar
1 tea spoon of fresh Rosemary
Salt
Pepper
Olive oil

Preheat the oven to 200ºC/390ºF.

In a tray lay the butternut squach peeled and cut into small cubes. Sprinkle with a glug  of olive oil, salt, pepper, the balsamic vinegar em finally the rosemary. Roast at 180ºC/350ºF for about 20 to 25 minutes.

Put some olive oil in a pan, add the garlic and the onion finely shopped and the green onion cut into slices. Add the mustard and some salt and let them cook in high heat until golden and mix in the butternut squach.

Remove from the heat and mix in the lettuce and the parsley chopped. Add the sardines (without the sauce) and serve right away.

Enjoy!

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Aqui está mais uma salada com as deliciosas sardinhas da Sister's Gourmet. Esta é um pouco diferente das saladas usuais mas é uma combinação de ingredientes que adoro. Gosto imenso de abóbora assada e confesso que este é um dos meus ingredientes preferidos para juntar a saladas, confere-lhes um toque cremoso e adocicado e fica bem com quase tudo. Têm que experimentar!

Salada de abóbora manteiga assada
Para 1
Valor nutricional aproximado por pessoa: 323Kcal | 7.4g de HC | 22.7g de Lipidos | 29.6g de Proteínas
1 lata de sardinhas à kika verde
2 dentes de alho
1/2 cebola pequena
1/2 alho francês
200g de abóbora manteiga
1 mão cheia de alface
Salsa
1 colher de chá de mostarda
Vinagre balsâmico
1 colher de chá de alecrim
Sal
Pimenta
Azeite

Pré-aqueça o forno a 200ºC.

Num tabuleiro disponha a abóbora descascada e cortada em cubinhos pequenos. Polvilhe com um fio de azeite, sal, pimenta, vinagre balsâmico e ainda o alecrim. Asse a 180ºC durante 20 a 25 minutos.

Numa frigideira coloque um fio de azeite, o alho e a cebola picados finamente e o alho francês cortado em rodelas finas. Junte a mostarda e uma pitada de sal e cozinhe em lume alto até alourar. Junte a abóbora e envolva.

Retire do lume, misture com a alface e a salsa cortadas grosseiramente e, por vim, junte as sardinhas escorridas. Sirva de imediato.

Desfrute!

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