Salads à lá Sisters 5

Octupus is one of those delicious ingredients that goes perfectly with hot days and some vegetables. Having to cook something with the octupus can from Sister's Gourmet for my lunch I though about ginger and mushrooms because they go so well with the octupus texture. I've came up with this super quick recipe and I'm sure you'll loveat especially if you're on a diet and have to cut some calories.

Octupus, sauted mushrooms and ginger salad
For 1
Approximate nutritional value per person: 200Kcal | 1.3g of Carbohidrates | 3.5g of Fat | 20.1g of Protein
1 can of octupus
100g of white mushrooms
2 garlic cloves
1/2 teaspoon of fresh ginger
2 handfuls of spinach
1 handful of parsley
Salt
Pepper
Olive oil
Balsâmic Vinegar

Method
Drain some of the oil from the can.
In a pan, heat some olive oil, the garlic cloves minced and the ginger. Add the sliced mushrooms and stir in a high heat until golden/brown. Add some balsamic vinegar, salt, pepper and the octupus and stir all together.
Remove from the heat, mix in the spinach and the minched parsley. Serve right away.

Enjoy!

--
O polvo é um daqueles ingredientes deliciosos que fica perfeito em dias quentes acompanhado de uns legumes. Como tinha que criar uma receita para o meu almoço com a conserva de polvo da Sister's Gourmet, lembrei-me de a combinar com gengibre e cogumelos porque ficam deliciosos com a textura do polvo. Por isso a receita de hoje é super rápida, fácil de fazer e tenho a certeza que a vão adorar, sobretudo se estiverem a tentar cortar nas calorias.

Salada de polvo, cogumelos salteados e gengibre
Para 1
Valor nutricional aproximado por pessoa: 200Kcal | 1.3g de HC | 3.5g de Lipidos | 20.1g de Proteínas
1 lata de polvo
100g de cogumelos brancos frescos
2 dentes de alho
1/2 colher de chá de gengibre
2 mãos cheias de espinafres
1 mãoo cheia de salsa
Sal
Pimenta
Azeite
Vinagre Balsâmico

Preparação
Escorra a maior parte do óleo da lata de polvo.
Numa frigideira aqueça um fio de azeite, os dentes de alho picados e o gengibre. Junte os cogumelos laminados e salteie em lume alto até ficarem dourados. Junte um pouco de vinagre balsâmico, sal, pimenta e o polvo. Mexa muito bem, remova do lume e junte os espinafres e a salsa picada. Sirva de imediato.

Desfrute!

Sem comentários:

Enviar um comentário