Sunday, Brunch day!

Sunday is known it's laziness and, of course, for brunch. My favourites for this meal are quiches, toasts and, let's be honest, eggs benedicts!! But, as you all mus know, this particular recipe of eggs it's not famous for being a light one :) therefore I've tried to make it a litle less sinful but still amazing so I could enjoy my brunch in its full potential. Once again, I've used BOMPÃO 9 cereals, avocado, eggs (of course) and sundried tomato. The result was exactly what I've expected, a healthy brunch meal whith no hard feelings whatsoever. 

Avocado Toast with eggs and sundried tomato
For 1
Aproximate nutritional value per person: 216 Kcal |  17.3g of CH | 11.8g of Fat | 11g of Protein

Ingredients
1 slice of  BOMPÃO 9 cereals
1/2 an avocado
1 garlic clove
1 egg
3 sundried tomatos
A pinch of dried oregano
Olive oil
Salt
Pepper

Directions
In a mixer combine the avocado, the garlic clove, some salt and pepper until you have formed a puree.

Heat some water in a pan. When it comes to a boil gently add the broken egg. The the help of 2 spoons try to keep the egg white together so it cover the yolk. Cook for 3 to 5 minutes and carefully remove it from the water.

Toast the bread until golden and cover it with the avocado puree. Top with the egg and sprinkle with the sundried tomatos cut into small pieces. 

Season with the oregano, some salt and pepper. Add a glug of olive oil and serve while it is still warm.

Enjoy!

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O domingo é conhecido pela sua eterna preguiça e, claro, pelo brunch. Para esta refeição gosto imenso de fazer quiches, tostas e, para ser sincera, os magníficos ovos benedict!! Mas, como vocês bem devem saber, esta receita de ovos não é propriamente conhecida por ser light :) Por essa mesma razão decidi tentar fazer uma versão um bocadinho menos pecaminosa mas que, ainda assim, pudesse ser deliciosa para não tirar ao brunch o seu encanto. Mais uma vez usei o BOMPÃO 9 cereais, abacate, ovos (claro) e tomate seco ao sol. O resultado foi exatamente o que pretendia, um brunch saudável sem quaisquer ressentimentos

Tosta de abacate com ovos e tomate seco ao sol
Para 1 pessoa
Valor nutricional aproximado por pessoa:  216Kcal | 17.3g de HC | 11.8g de Lipidos | 11g de Proteínas

Ingredientes
1 fatia de  BOMPÃO 9 cereais
1/2 abacate
1 dente de alho
1 ovo
3 tomates secos ao sol
A pitada de orégãos secos
Azeite
Sal
Pimenta

Preparação
Num triturador misture o abacate, o dente de alho e uma pitada de sal e pimenta e misture até formar um puré. 

Aqueça um pouco de água num tacho, Quando começar a ferver parta delicadamente um ovo e deite-o para dentro de água. Com a ajuda de duas colheres junte a clara para que fique a cobrir a gema na totalidade. Cozinhe durante 3 a 5 minutos e retire o ovo devagar para um prato.

Toste a fatia de pão e barre-a com a mistura de abacate. Sobreponha com o ovo e polvilhe com o tomate picado. 

Tempere com sal, pimenta e os orégãos secos. Por fim, verta um fio de azeite e sirva ainda morno.

Desfrute!

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