GOOD MORNING WITH BOMPÃO



There is nothing better to start your day properly than having a healthy and delicious breakfast. Whether you choose fruit smoothies, granola or toasts, the important thing is to reach a balance between your needs, your preferences and, of course, the time you have to dedicate yourself to this ritual. 
As my morning routine is very busy, my daily breakfast is based on the quickest thing that I can prepare in the night before, which is usually fruit smoothies, with superfoods and almond or macadamia nuts drinks. However, in the weekend I realy enjoy having a different breakfast with some delightful bread :) Today, I have brought you a recepie that I've made for my breakfast this past weekend, a toast with mascarpone cheese, dried apple, sunflower seeds and honey. Super quick, very delicious, satiating and full of omega 3 fatty acids, just like it should be! In this case specifically I accompanied wih an Earl Grey tea.

Mascarpone toast with honey and dried apple
For 1
Approximate nutritional value per toast: 230 Kcal |  36.6g of CH | 7.8g of Fat | 10.2g of Protein
Ingredients
1 slice of 9 cereals bread from Bom Pão
5 or 6 slices of dried apple from Sister's Gourmet
1 teaspoon of sunflower seeds
1 tablespoon of rosemary honey
Mascarpone cheese to spread (about 1 tbsp)

Method
Toast the bread slice until golden and crunchy. Spread the mascarpone cheese, sprinkle with the sunflower seeds and finish with the apple slices on top. Serve right away.

Enjoy!

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Para começarmos bem o dia não há nada como fazermos um pequeno-almoço saudável e delicioso. Sejam os batidos de fruta, os cereais ou as torradas o importante é conseguirmos alcançar um equilíbrio entre as nossas necessidades, os nossos gostos e, claro, o tempo que temos para dedicar a este ritual tão importante. Como a minha rotina de manhã é sempre tão agitada o pequeno-almoço baseia-se sempre no mais rápido que geralmente preparo de véspera, os batidos de fruta com super alimentos e as bebidas de amêndoa ou noz macadamia. No entanto, ao fim de semana vingo-me e tento variar o mais possível combinação de alimentos que faço. Nesta altura é também quando gosto mais de me deliciar com um belo pãozinho :) Hoje trouxe-vos a receita que fiz no fim-de-semana, uma tosta de mascarpone com mel, maçã desidratada e sementes de girassol. Estava óptima, saciante e cheia de ácidos gordos ómega 3, bem como deve ser! Neste caso acompanhei-a com um chá Earl Grey.

Tosta de mascarpone com mel e maçã desidratadA
Para 1
Valor nutricional aproximado por tosta:  230Kcal | 36.6g de HC | 7.8g de Lípidos | 10.2g de Proteínas
Ingredientes
1 fatia de pão de 9 Cereais BOMPÃO
5 ou 6 rodelas de maçã desidratada da Sister's Gourmet
1 colher de chá de sementes de girassol
1 colher de sobremesa de mel de rosmaninho
Queijo mascarpone para barrar (1 colher de sopa aproximadamente)

Preparação
Toste a fatia de pão para ficar bem crocante. Barre com o queijo mascarpone, polvilhe com mel e com as sementes de girassol e, por fim, termine colocando as rodelas de maçã sobre a tosta. Sirva de imediato.

Desfrute!

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